Skip to main content

Miniabdominoplastika

Miniabdominoplastika - má vůbec smysl?

Malá abdominoplastika neboli miniabdominoplastikaje operace, která má velmi úzké spektrum indikace. V očích klientek se to zdá jako výkon, který je pro ně ten pravý, jelikož se odstraní dolní převis břicha, operace není tak velká jako klasická abdominoplastika, takže jerychlejší rekonvalescence. Pokud se budeme soustředit pouze na spodní břicho, pak by se to takto dalo pojmout. Ale podle mě, je potřeba se dívat na celou oblast břicha jako na jeden celek. Skutečně budete spokojená, pokud budete mít napnutou kůžijen mezi pupkem a Venušiným pahorkem? 

Stejně jako velká abdominoplastika, tak se iminiabdominoplastikaprovádí vyříznutím kůže ve tvaru vřetena, takže největší množství kůže je odebráno právě mezi pupkem a Venušiným pahorkem. Do stran se pak množství odstraněné kůže zmenšuje. Ale když si prozkoumáte svoje bříško zjistíte, že nejpohyblivější je právě ta část kůže, která je vlastně na koncích jizev miniabdominoplastiky, tedy v místech, kde velká abdominoplastika je ve svém rozmachu a dokáže tuto uvolněnou kůži daleko lépe lépe odstranit.

Navíc se Vám přiminiabdominoplastice nezlepší vzhled kůže nad pupkem. Ba právě naopak se Vám tato oblast paradoxně zhorší při porovnání s krásně hladkým podbřiškem.

Pokudminiabdominoplastikuprovádím, rád ji spojuji s liposukcí. To mi pak dává větší smysl a krásnější výsledky

Jestli má miniabdominoplastika pro Vás smysl nejlépe zjistíte na konzultaci. Těším se na Vás.