Skip to main content

Klasická abdominoplastika

Co je to klasická abdominoplastika?

Klasická abdominoplastika je zlatým standardem v úpravách břicha. Pomocí řezu, který jde těsně nad ohanbím od jednoho okraje pánevní kosti k druhému jsme schopni odstranit maximum nadbytečné kůže v břišní oblasti. Aby bylo dosaženo maximálního napětí kůže, je třeba uvolnit pupík a vytvořit pro něho nový otvor. U klasické abdominoplastiky břicha se neprovádí liposukce břicha.

Ve spektru abdominoplastik najdeme výkony, které svou délkou jizvy se blíží spíše miniabdominoplastikám až po výkony cirkumferenciální (výkony obkružující tělo) , kdy je jizva od páteř k páteři. Takové výkony se provádí především u pacientů po významné redukci váhy. Navíc je možno řadu takto velkých výkonů provádět i jako výkony hrazené pojišťovnou. Standardní délka jizvy po abdominoplastice se většinou dá zhruba odhadnout začátkem a koncem převisu břicha v mírném předklonu.

Častou otázkou je, jestli bych nemohl přidat liposukci břicha a boků. Ano, lze to. Není technicky nemožné udělat při klasické abdominoplastice liposukci břicha, ale tato liposukce není ani zdaleka tak radikální a účinná jako liposukce prováděná na "zdravém" břichu.  U části klientů pak pokládám za vhodnější abdominoplastiku a liposukci břicha rozdělit do 2 výkonů s časovým odstupem cca 6 měsíců. 

Vždy to nechávám na posouzení Vás samotných, který výkon je pro Vás ten nejlepší. V oblasti břicha lze provést řadu operací a různých kombinací. A ten nejlepší výsledek Vám může přinést jen dobře informovaný plastický chirurg.

Proto se mi nebojte sdělit vše, co bych měl o Vašich přáních ohledně operace břicha vědět.