Skip to main content

Abdominoplastika s liposukcí břicha

Jak se provádí abdominoplastika s liposukcí břicha?

Vždy záleží na individuálním posouzení před operací a každý plastický chirurg má svoje osvědčené operace. Nicméně stále více se prosazuje kombinace abdominoplastiky s liposukcí břicha v jedné době. Je to výkon kompromisní, ale klienti ho upřednostňují před rozdělením výkonů na klasickou abdominoplastiku, která je s odstupem doplněna liposukcí břicha.

Nejdůležitějším aspektem každé operace je, aby se klient/ka bezproblémově zahojil/a. Při klasické abdominoplastice jsme se během minulých let naučili maximálně bezpečné postupy pro zachování cévního zásobení břišní stěny, při kterých jsme schopni odstranit maximální množství kůže a podkoží z oblasti břicha tak, abychom minimalizovali možnost špatného hojení. Při klasické liposukci břicha postupujeme tak, že se snažíme maximálně odstranit tuk víceméně bez ohledu na cevní zásobení břišní stěny.  Abdominoplastika s liposukcí břicha pak musí kombinovat tyto dva přístupy tak, aby stále zůstala maximální možnost bezproblémového zahojení břicha. Tím se stává metodou kompromisní.

V čem vidím kompromis abdominoplastiky s liposukcí břicha ?

Z výše popsaného je pak jasné, že nelze odstranit maximální rozsah kůže na břiše a zároveň nejsme schopni provést liposukci břicha na 100%. Vadí to? Při klasické tumescentní liposukci břicha vždy dochází k určitému scvrknutí kůži, vždy je přítomen efekt kontrakce kůže, která po svém podráždění a po odstranění "tukových polštářků" se prostě lehce napne. Obdobně to všechny ženy zažívají po porodu, kdy se kůže břicha dokáže zase napnout. Pokud s tímto efektem na kůži břicha počítáme, pak není třeba odstraňovat tolik kůže a podkoží na břiše a nevznikne nám takové napětí v místě jizvy, které by ohrožovalo hojení. Nevýhodou je, že pokud přesouváme pupík, vznikne v místě mezi novým pupíkem a Venušiným pahorkem jizva po "starém" pupíku. Při takto opatrné redukci povrchu břicha jsme pak schopni provést liposukci daleko většího rozsahu, než bývávalo zvykem při klasické abdominoplastice (..a proto jsem to dříve nikdy nedoporučoval. Vždy jsem tvrdil, že se Vám nevyplatí zaplatit za pár štouchnutí kanylou a lepší je pak provést liposukci pořádně s odstupem).

Současný přístup k abdominoplastice břicha s liposukcí se za posledních pár let změnil a dokážeme Vám nabídnout sice kompromisní, ale přesto velmi účinné metody jak provést korekci tuku a kůže na břiše v jedné době. Čas je nejcennější komodita a nikdo z nás si ho dokáže koupit.

Pokud chcete ušetřit čas pro sebe, pak je abdominoplastika s liposukcí břicha výkon právě pro Vás.